Se hva som skjulte seg i pelsen på katten

Pelsen tover seg i klumper
I dag var jeg på hjemmebesøk hos katten Raggen som hadde fått så mye klumper og tover i pelsen at han ikke klarte å stelle seg selv lenger. Dette er et vanlig problem hos langhårede katter som gjerne oppstår om vinteren når været er fuktig. Når katten begynner å røyte om våren blir det verre fordi pelsen som løsner fester seg i klumpene istedet for å falle av katten og klumpene vokser. Noen ganger kan nærmest hele katten være dekket av et tovet teppe.

Pelsklumper gir ubehag
Noen typer av langhåret pels klumper seg lettere enn andre. Man kan forebygge ved å gre katten jevnlig, men det er ikke alltid nok. Slike pelsklumper er svært ubehagelige for katten. De klør, stikker og lugger og i noen tilfeller kan det oppstå sår og irritasjon i huden. Katter er renslige dyr og med slike klumper greier ikke katten stelle pelsen sin normalt. Resultatet er at problemet forverres og katten kan bli nedstemt. I tillegg kan parasitter som flått lett gjemme seg i den tette pelsen. Det er ofte vanskelig å klippe bort klumpene med saks fordi de sitter så tett mot huden. Det er fort gjort å klippe hull i huden.

Under den tette pelsen fant vi nærmere 50 flått! Foto: Amalie Andersen

Mange av flåttene satt rundt hodet og halsen. Her er det ekstra vanskelig for katten å komme til. Foto: Amalie Andersen

Vinner kanskje ingen frisørpris med denne sveisen, men når Raggen våkner er han så glad og bare maler og maler. Det må være deilig å bli kvitt alle klumpene! Ekstra hyggelig å våkne når man blir slikket trøstende på hodet av Onela.