Nesten på fjelltur

I dag tok Onela og jeg turen til Skaugumsåsen som er et populært turmål i Asker kommune. Toppen ligger 350 moh, og herfra har du god utsikt over det meste av Asker og Bærum.

Det finnes mange ruter opp, min hund Onela og jeg valgte ruten opp det såkalte raset. Dette er den korteste, men også den bratteste ruten. Fra Semsvannet til toppen av Skaugumsåsen tar det ikke mer enn en knapp halvtime, men med 200 høydemeter tilbakelagt, var det god trening for både to- og firbente.

På toppen lå det fremdeles litt sne enda det har vært strålende sol hele uken.

Selv om Onela er i toppform var det greit med en pust i bakken på toppen. Enkelte partier var det så bratt at jeg måtte holde meg i trærne og løfte Onela, men stort sett kommer hun seg opp de bratteste skrentene enda så liten hun er.

Disse dekorative gåsungene vitner om at våren har kommet for å bli.

Skaugumsåsen troner 350 meter over havet og gir dermed god utsikt over indre Oslofjorden.