Første gang jeg ser en hest med tigerstriper

En av hestens nærmeste slektninger, sebraen, er kjent for sin karakteristiske stripete pels, men har du noen gang sett en hest med striper? Det fikk jeg se i dag!

Hesten på bildet er en fullblodshest, men den første jeg har sett med tigerstriper. Med et så unikt utseende kunne denne hesten fått jobb både på sirkus og i avl, men dessverre skyldes de dekorative stripene et synsbedrag. Solen skinte gjennom sprinklene i vinduet og laget disse naturtro stripene. Synd, men ble i hvert fall et fint bilde.

Man kan finne bilder av hester med ekte striper. Dette er som regel en såkalt zorse (også kalt zebrula) eller zony, dvs. en blanding av en hest/ponni og sebra. Man parer da en hest- eller ponnihoppe med en sebrahingst. Avkommene er som oftest infertile, altså at de kan ikke reprodusere seg.