Dramatic Act kan løpe over 70 km/t

Dramatic Act er en 11 år gammel fullblodshest som snart er klar for sin tiende sesong på galoppbanen. Med snart hundre løp bak seg, har han tjent godt over en million kroner i løpet av sin karriere.

Her er Dramatic Act på veg til start i et av sine mange løp på Øvrevoll. På ryggen sitter jockey Fanny Olsson. Foto: Montebello Racing

Galopp i Norge
Galoppsporten er forholdsvis liten i Norge og vi har kun én galoppbane, nemlig Øvrevoll i Bærum. Internasjonalt derimot er galopp en populær og prestisjetung sport med mye penger i. Selv folk som ikke interesserer seg for hest overhodet, har hørt om Derby.

Derby er et av de gjeveste løpene å vinne og arrangementet er også kjent for sin tradisjon med fasjonable hatter. Foto: Montebello Racing.

Løper over 70 km/t
Dramatic Act er født i Frankrike, men kom til Norge da han var tre år gammel. Med toppfart på over 70 km/t er galopp en actionfylt publikumssport.

Man trenger ikke være hestemenneske for å la seg fascinere og underholde når femten hester kommer dundrende side om side. Foto: Montebello Racing.

Hard trening
Galopphester må som toppidrettsutøvere flest trene hardt for å prestere. Dramatic Act er så heldig at han bor på en går der han får løpe fritt på store beiter hele dagen. I tillegg har han et nøye planlagt treningsopplegg og blir som regel ridd fem dager i uken. I dag trente vi middels hardt, eller hvert fall gjorde Dramatic Act det. Han ville gjerne løpe fortere så jeg fikk en skikkelig styrkeøkt for å holde farten nede.

Dramatic Act trenger en dusj etter dagens treningsøkt. Foto: Aja Nafstad