Dramatic Act klar til start

Dramatic Act klar for sin første start på Øvrevoll galoppbane denne sesongen. Galopphester kan sammenliknes med toppidrettsutøvere og det ligger måneder med hard trening bak før hesten endelig står på startstreken. Alle som driver med hest vet at det ikke er noe som heter helg eller dårlig vær.

Til daglig er det velkjente Trond Jørgensen som rir Dramatic Act i trening. Etter 45 sesonger som jockey, er dette første sesongen han ikke rir løp, men han har ingen planer om å slutte å ri galopphester i trening. Dramatic Act er en hest med mye krefter og personlighet og trenger en sterk, erfaren rytter. I dag tok Trond seg en fridag så da måtte jeg til pers, men siden det er løp i morgen slapp jeg billig unna. Dagen før løp får hestene kun lett trening.

Dramatic Act er både glad og sprek for tiden. For at en galopphest skal yte maksimalt er det viktig at den trives og føler seg vel. I morgen starter Dramatic Act på Øvrevoll. Han skal gå et løp over 2400 meter på dirt track, dvs. sandbane. Når det gjelder galoppløp regnes 2400 meter som en forholdsvis lang distanse. Hester som går denne distansen omtales ofte som "stayere".

Programmet med løpet til Dramatic Act og de andre løpene på Øvrevoll kan du finne her.

Kunne ikke klage på verken været eller utsikten i dag.